Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vil du starte egen restaurant? Her er fem feller du bør unngå!

Å starte sin egen restaurant er manges drøm. Men veien dit kan være kronglete. Derfor får du her fem tips på veien som kan hjelpe deg å unngå de vanligste feilene!

1. Start din egen restaurant uten å glemme noe

Uansett om du tidligere har erfaring fra å drive eget selskap elle rikke kan det vre vanskelig å vite hva du faktisk behøver å gjøre når du skal starte egen restaurant. Men det finnes hjelp å få – helt gratis. Gjør ett søk på «sjekkliste restaurant» så kommer du til å finne en slags quiz som, når du har svart på denne, kommer til å fungere som en liste som du kan krysse av på underveis mot åpningen av din café, gatekjøkken eller restaurant. Glem heller ikke å registrere bedriften og formuler og skrive ned en forretningsplan.

2. Sørg for å starte din egen restaurant i rett beliggenhet

En av de største feilene nyetablerere gjør når de starter restaurant er at man ikke forstår betydelsen av beliggenhet. Vil den type restaurant du starter passe inn i et visst område eller akkurat på denne gaten, på denne plassen? Finnes den målgruppen du vil nå med din restaurant der du vil åpne din bedrift? Det er viktig å stille seg disse spørsmålene før du investerer i første og beste lokale og tenk på at det kan lønne seg å vente et års tid på det perfekte stedet.

3. Start din egen restaurant med tilpasset markedsføring

En annen vanlig felle å gå i for nye restauranteiere er å helt overse markedsføringen. Uansett hvor god mat dere serverer, uansett hvor hyggelig og bra personale dere har eller uansett hvor hyggelig atmosfære og miljø restauranten din har så kan du alltid forbedre omsetningen gjennom å sørge for at den riktige målgruppen får vite om at din restaurant eksisterer. Har du en lokal restaurant? Kjør en kampanje med utsendelse av flyers til leilighetene i området. Kanskje du har en mer eksklusiv restaurant? Sett inn annonser i aviser og magasiner du tror målgruppen lese. Har du et stort nettverk av potensielle gjester? Kjør en åpningskampanje rettet mot disse!

4. Ha tålmodighet i oppstarten av din restaurant

Tålmodighet er viktig på flere plan når du starter restaurant. Delvis er det viktig å ha kapital som gjør at dere kan tåle å gå med underskudd den første tiden dere driver, dersom det skulle skje. Ca. 25% av alle nyåpnede restauranter stenger i løpet av det første året på grunn av konkurs, eller at stresset og presset er for stort. I begynnelsen kan lange dager og en ikke-eksisterende fritid bli din hverdag. Vær innstilt på dette, hold ut og jobb for at disse forholdene skal bli bedre så fort det bare går.

5. Sørg for å ha riktige verktøy når du starter egen restaurant

Når du skal starte din egen restaurant behøver du trygge og kvalitative leverandører av både hardware og software. Alt i fra ovner og råvarer til tjenester som gjør en del av arbeidet for deg. Measuring Cup er tjenesten som sørger for at personalet serverer akkurat den mengde mat som gjestene vil spise opp. Bevinco sørger for at varetellingen blir lekende lett og fanger dessuten opp svinn på spesifikke varer eller på den enkelt ansatte for deg, slik at du kan utdanne ditt personale på best mulig måte og bestille akkurat rett mengde mat og drikke. Med Profit k-control får du hjelp med profesjonelle og uanmeldte besøk som gir deg rapporter og forslag til forbedringer rundt alt det som omhandler den daglige driften. Disse tre produktene hjelper deg til å maksimere overskuddet og minimere svinnet av både mat, drikke og tid. Kontakt oss på Profit Management for å finne ut hvordan vi kan hjelpe DIN nystartede restaurant til å blomstre.